Karpaasien voittoputki katkesi

25.2.2024

Partion 15 ottelun voittoputki katkesi jatkosarjan viimeisessä, merkityksettömässä ottelussa. Joukkue jatkaa kauttaan 2-sarjan neljännesvälierissä.

Lentopallon miesten 2.sarjassa voitosta voittoon kauden aikana kulkenut Outokummun Partion Karpaasit kärsi  ensimmäisen tappion, kun jyväskyläläinen HuKi voitti sarjasijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa erin 3-0 (25-13, 25-14, 25-20).

Edellisenä päivänä Karpaasit voitti Kalajoella K-Pallon erin 3-2 (25-19, 25-19, 23-25, 13-25, 15-12).  Karpaaseilla oli vieraspelikiertueella mukana seitsemän pelaajaa. Kalajoella kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ville Louhelan ja Teemu Saarisen hyvät suoritukset takasivat joukkueelle erävoitot. Kolmannessa erässä Karpaasit nousi taistelemaan erävoitosta, mutta lopulta virheet käänsivät erän K-Pallolle. Neljännessä erässä Karpaasien peli sekosi ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Kaksikko Saarinen-Louhela pääsivät taas juoneen mukaan ja näin ottelu päättyi Karpaasien voitoksi.

Illan aikana joukkue matkusti lähemmäksi Jyväskylää, kun majapaikka löytyi Äänekoskelta. Sunnuntain pelissä Karpaasit ei ollut virkeimmillään lauantain ja sunnuntain ajomatkoista. HuKi vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä näytöstyyliin Karpaasien kehnon torjuntapelin takia.Kolmannen erän alku lupasi muutosta Karpaasien peliin, mutta virhesuma käänsi hallinnan kotijoukkueelle. Erän lopussa Karpaasit nousi kahden pisteen päähän vastustajasta, mutta sitä lähemmäksi ei päästy. Kalajoella Karpaasien palkittu oli 27 pistettä tehnyt Ville Louhela. Jyväskylässä palkittu pelaaja oli Tuomas Tikka, joka pelasi kaksi ensimmäistä erää passarina ja kolmannessa hakkurina.

Valmentaja Jarno Koponen:"Lauantainen voitto Kalajoella varmisti meille lohkovoiton ja Jyväskylässä meitä ei enää löytynyt samanlaista taistelutahtoa. Sunnuntaina olimme kaikilla osa-alueilla todella tehottomia. Toivottavasti tämä herättää meidät kauden jatkuessa noin neljän viikon päästä. Lohkovoiton myötä saamme huilata ja jatkamme pelejä neljännesvälierissä 23.-24.3. Tauon aikana harjoittelemme ja yritämme saada pari harjoitusottelua."