Karpaasit jatkoi voittoputkeaan (3.2.2024)

6.2.2024

Outokummun Partion Karpaasit on pelannut tämän kauden aikana yhteensä 12 peliä, joista kaikista on tullut voitot.

Viime lauantaina (3.2.24) Karpaasit voitti kotisalissaan Kalajoen Pallon erin 3-0 (25-23, 25-21, 25-14).  K-Pallon laajassa pelaajistossa on pelaajia Kalajoelta,Ylivieskasta, Himangalta ja Oulusta. K-Pallo voitti Karpaasien tavoin  syksyllä oman lohkonsa.

Kaksi ensimmäistä erää vieraat sinnittelivät, mutta lopulta Karpaasien pelikokemus ratkaisi. Avauserässä Karpaasien peli lähti hyvin käyntiin Teemu Saarisen kahden ässäsyötön siivittämänä. Karpaasit johti erää parhaimmillaan seitsemällä pisteellä, mutta vieraat piristyivät taistelemaan erävoitosta. Karpaasien erävoitto ratkesi vasta neljännellä eräpallolla Ville Louhelan iskiessä pallon voimalla vieraiden kenttään.

Toisen erän alkua K-Pallo johti hyvän torjuntapelin ansiosta. Karpaasit lähti kuromaan kiinni K-Pallon viiden pisteen johtoasemaa aikalisän jälkeen.Piste kerraallaan vieraiden johtoasema kaventui ja erän puolivälissä peli oli jo tasatilanteessa. Siitä eteenpäin edettiin tasatahtiin ratkaisupalloihin asti. Karpaasit oli niissä taitavampi. Tuomas Tikan ässäsyöttö ja Ville Louhelan torjuntapiste olivat lopulta ratkaisevia erävoittoon.

Toisen erän tavoin K-Pallo hallitsi kolmannen erän alkua hetken aikaa. Ratkaisijaksi nousi Ville Louhela hyppyaloituksineen. Kolme perättäistä ässäsyöttöä oli eräänlainen ratkaisu erävoittoon, kun ne veivät vierailta pelihalut. Karpaasit karkasi kymmenen pisteen johtoasemaan ja teki loput erä-ja otteluvoittoon tarvittavat pisteet nopeassa tahdissa.

Karpaasien parhaat pisteidentekijät olivat Ville Louhela(18), Teemu Saarinen(11) ja Jani Hassinen (7). Karpaasien libero Iivo Hirvonen onnistui hyvin nostamaan vieraiden aloitussyöttöjä. Ottelusta Karpaasien kokoonpanosta puuttuivat Juha Timonen ja Karri Piippo. Keskitorjujan tontilla pelannut Ilja Parttimaa onnistui hyvin.

K-Pallo matkusti pelin jälkeen Huki Jyväskylän vieraaksi. Kalajokelaiselle ei tuostakaan ottelusta pisteitä tullut, kun Huki voitti ottelun erin 3-0. Huki yhden ottelun enemmän pelanneena johtaa tätä lohkoa pisteen erolla ennen Karpaaseita. Ensi lauantaina 10.2. Karpaasit saa vieraakseen lohkon kärkipeliin juuri HuKi:n. Syksyn sarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat ottelut Karpaasit voitti erin 3-0. Karpaaseilla on seuraava kotiottelu (18.2) Oulun Kiskoa vastaan. Jatkosarja päättyy Karpaasien osalta vieraspeleillä Kalajoella (24.2) ja Jyväskylässä (25.2).

Valmentaja Jarno Koponen: " K-Pallo antoi hyvän vastuksen meille, mutta pelikokemus ratkaisi erien lopussa meille voiton. Pelasimme ottelun vajaalukuisena Karri Piipon ja Juha Timosen poissaollessa. Ilja Parttimaa keskitorjujana piti verkolla vieraat pimennossa torjumalla hyvin palloja ja lisäksi teki joitakin tärkeitä  pisteitä. Jäljellä on vielä neljä peliä ennen kevään tärkeimpiä pelejä."

Ottelun päätuomarina oli Aino Rovio (Joensuu) ja verkkotuomarina Milja Försti (Tampere).