Karpaasit tyly isäntä: Partio-Etta 3-0 (21.1.)

23.1.2024

Partion passari, Tuomas Tikka, ja Ettan Otto Parkkinen taistelevat pallosta. Kuva: Marko Kaasinen

Oulun Etta kaatui erin 3-0 (25-21, 25-15, 25-20)

Lentopallon miesten 2.sarjan ylemmässä jatkosarjassa Outokummun Partion Karpaasit jatkaa tappioitta. Viikko sitten  Oulussa Etta laittoi pelin jännäksi, mutta hävisi sen erin 2-3. Sunnuntaina Outokummussa Karpaasien vastaanotto-ja torjuntapeli oli tarkempaa avauserästä lähtien ja kotivoitto heltisi vajaassa puolessatoista tunnissa erin 3-0 (25-21, 25-15, 25-20).

Vieraat tulivat pelipäivänä Jyväskylästä, jossa Etta voitti lauantaina Hukin erin 3-1. Etta koostuu nuorista A-ja B-ikäisistä pelaajista. Karpaasit ei antanut vieraille mahdollisuutta yllättää, vaikka he johtivatkin kolmannessa erässä useaan otteeseen.

Karpaasien aloituskuusikossa oli Jani Hassinen, joka ei ollut Ouluun suuntautuneella pelimatkalla. Avauserän puolivälissä Karpaasit kävi kuuden pisteen johtoasemassa. Etta piristyi loppua kohden ja kavensi eron yhteen pisteeseen. Karpaasien viimeiset pisteet tekivät Ville Louhela ja torjunnalla erävoiton ratkaissut Juha Timonen.

Toinen erä kulki täysin Karpaasien hallinnassa.Ratkaisu tapahtui erän puolivälissä Ville Louhelan tekemillä suorituksilla.

Kolmannessa erässä Etta kävi kolmen pisteen johtoasemassa, mutta aikalisän jälkeen Karpaasien otteet paranenivat. Erän lopussa Juha Timosen syöttövuoro alkoi ässäsyötöllä. Vielä tarvittiin neljä lisäpistettä erävoittoon. Viimeiset kaksi pistettä teki pirteästi pelannut Jani Hassinen.

Karpaasien parhaat pistemiehet olivat Ville Louhela(22), Teemu Saarinen (11) ja Jani Hassinen(9). Oulussa pelatussa ottelussa Louhela teki Ettan Tuomas Hännistä enemmän pisteitä. Niin kävi tässäkin ottelussa,kun Hännisen saldo oli 18.

Valmentaja Jarno Koponen: "Ehjä esitys joukkueelta! Täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen. Nostopeli toimi paremmin kuin viikko sitten Oulussa. Nyt saamme huilata tulevan viikonlopun. Sitten olemme valmiita kohtaamaan kalajokilaiset."

Seuraavassa kotiottelussa lauantaina 3.2. Karpaasien vieraaksi saapuu K-Pallo/Kuula Kalajoelta. Ottelu alkaa klo 15.00.